Frukostseminarium: Vad händer om ockupation tillåts?

You are currently viewing Frukostseminarium: Vad händer om ockupation tillåts?

Nästa år har det gått ett halvt sekel sedan Västsahara invaderades av Marocko. Ockupationen bryter mot Internationella domstolen i Haag, folkrätten, FN-resolutioner och EU-domstolen. Vad innebär det för resten av världens konflikter om ett land tillåts ockupera ett annat land militärt? Vilka möjligheter finns det för det internationella samfundet att få ett slut på ockupationen efter ett halvt sekel? Lyssna till Dr. Stephen Zunes och Asria Taleb Mohameds perspektiv på ockupationen och omvärldens ansvar.

Välkommen till ett frukostseminarium med möjlighet att lyssna till experterna, ställa frågor och nätverka med andra intresserade. 

Medverkande:
Asria Taleb Mohamed är journalist och arbetar för Norska stöttekommittén för Västsahara. Asria är född och uppvuxen i de västsahariska flyktinglägren.
Dr. Stephen Zunes är professor i politik och internationella studier vid University of San Francisco. Han är erkänd som en av USA:s ledande forskare inom Mellanösternpolitik och ickevålds-strategier.
Moderator: Sinan Ferhan, programchef Artikel2. Samtalet hålls på engelska.

När: onsdag 24 april, kl. 08:30-09:30. Frukost serveras från kl. 08:00. Anmäl dig senast 21/4 till info@artikel2.se. Begränsat antal platser. Seminariet är kostnadsfritt.

Var: The Park Södra, Magnus Ladulåsgatan 1 

ArrangörerArtikel2, Björkåfrihet och Svenska Västsaharakommittén