Nätverksträff

Måndagen den 14 november kl 16.30 – 18.30 i biblioteket, Solidaritetshuset hålls en nätverksträff för alla som är engagerade i solidaritetsarbetet för Västsaharas självständighet.

Polisarios nya representant för Sverige och Norge, Senia Bachir, redogör för läget i det befriade och det provisoriska Västsahara. Mohamed Mayara från Equipe Media berättar om situationen i de ockuperade territorierna.

Det har nu gått två år sedan Marocko bröt vapenvilan och det militära kriget återupptogs. Marocko gör allt för att dölja kriget och hålla media utanför. Fokuseringen på kriget i Ukraina hjälper också till.

Det har dessutom gått tio år sedan den svenska riksdagen uttalade sig för ett erkännande av Västsahara. Men ingen regering har hittills lyssnat.

Afrikanska Unionens domstol har fördömt den marockanska ockupationen i samma anda som den Europeiska Unionens domstol. Kan det påverka utvecklingen framåt, och hur kommer den nya regeringen att driva Västsaharafrågan?

Efter Senias presentation och svar på frågor inbjuder vi till en diskussion om en gemensam debattartikel och andra gemensamma initiativ.

Plats: Biblioteket i Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm. Buss 2, 57, 66. Det finns fika. Ingen anmälan krävs. Hjärtligt välkommen!