Stor svensk delegation till EUCOCOs möte i Berlin

Du visar för närvarande Stor svensk delegation till EUCOCOs möte i Berlin

Den 2:a och 3:e december I Berlin höll EUCOCO sitt 46:e möte i solidaritet med det Västsahariska folkets kamp för självständighet och nationell suveränitet. Sveriges delegation bestod av sju personer. Den svenska delegationen inbjöds till en träff med Västsaharas premiärminister Bouchraya Hammoudi Bayoun. Västsaharierna är fortfarande mycket intresserade av den svenska riksdagens beslut 2012 att förorda ett erkännande av den Sahariska republiken. Delegationen framförde behovet av ett gemensamt agerande från de nordiska länderna och Irland. 

Slutkommunikén från EUCOCO-mötet kan läsas här.

Fyra arbetsgrupper jobbade fram förslag till aktionsplaner för 2023.
Policy and Information
Human Rights and Occupied Territories
Consolidation of the Sahrawi State
Natural Resources

På bilden stående från vänster: Senia Bachir (Polisarios representant i Sverige och Norge), Boel Johnsson (Afrikagrupperna), Thomas Kjellson (Svenska Västsaharakommittén), Gabi Björsson (Emmaus Stockholm), Jan Strömdahl (Svenska Västsaharakommittén), Västsaharas premiärminister Bouchraya Hammoudi Bayoun, en representant från premiärministerns stab och Cecilia Rojas Angberg (Emmaus Stockholm)
Sittande: Lisa Söderlindh (Svenska Västsaharakommittén) och Georg Dreifaldt (Svenska Västsaharakommittén)